Skip til primært indhold

Frivillighed og medborgerskab

På de sociale centre i Region Syddanmark ønsker vi, med udgangspunkt i regionens politik for frivillighed og medborgerskab, løbende at styrke og udvikle vores arbejde med frivillighedsområdet.

Frivillighed og medborgerskab i Socialcenter Lillebælt

I Socialcenter Lillebælt ønsker vi at etablere og styrke frivillighedsindsatser og medborgerskab.

Frivillige skal bidrage med noget ekstra til borgerne: et lyttende øre, en hjælpende hånd eller noget helt tredje. Frivillige kan og skal ikke erstatte medarbejdernes professionelle indsats.

Vi har også stort fokus på medborgerskab, da borgerne i Socialcenter Lillebælt kan være frivillige og yde en indsats for andre.

Bliv inspireret af Syrenparkens arbejde med frivillighed og medborgerskab

Syrenparken har arbejdet med frivillighed og medborgerskab i mange år.

Læs mere om deres arbejde på Syrenparkens hjemmeside her.

Hvis du ønsker at være frivillig i Socialcenter Lillebælt

Hvis du ønsker at være frivillig på en afdeling i Socialcenter Lillebælt, og du har konkrete forslag til en frivillighedsindsats, kan du kontakte centerets frivillighedstovholder. 

Socialcenter Lillebælts tovholder for frivillighed og medborgerskab
Signe Bøgelund
signe.bogelund.snogdahl@rsyd.dk
21 84 86 77

Som frivillig skal du underskrive en tavshedspligterklæring og aflevere en straffeattest samt børneattest de steder, hvor det er relevant. Forsikringsmæssigt er du som frivillig dækket på lige vilkår med centrets ansatte.

Læs mere om at være frivillig på socialområdet i velkomstfolderen her.

De gode historier om frivillighed

I 2021 udgav socialområdet et hæfte med 20 historier om frivillighed og medborgerskab til gensidig inspiration, hvoraf Socialcenter Lillebælt har bidraget med 6 af historierne.

Læs de 20 historier her.

Frivillighed på det sociale område

Find kontaktoplysninger til socialområdets frivillighedskoordinator og frivillighedstovholdere fra socialområdets andre centre eller læs Region Syddanmarks politik for frivillighed og medborgerskab på siden nedenfor. 

Frivillighed på det sociale område.

APPFWU01V