Skip til primært indhold

Pomonahusets haveprojekt

Da Pomonahuset flyttede fra Jylland til Fyn, flyttede vi også fra en have, som vi brugte meget bla. til de svære samtaler. Derfor ønsker vi at skabe en ny have på Fyn, som også er i harmoni med de unge og deres tanker samt værdier.

Haven skal indeholde hyggekroge rundt omkring, hvor der er plads til tanker og eftertanke. Det skal også være en nyttehave, hvor vi gror vores egen frugt og bær. Den skal lave så lavt en CO2 aftryk som muligt, og være god mod vildt og insekter.

Vi har overtaget en have, som ikke er blevet plejet i mange år, og det gør, at vi har et unikt udgangspunkt for al lave vores drømmehave.

Vi har følgende 3 regler for haven:

· Vi vil arbejde på at fremme blomster og urter, der giver insekter muligheder for at trives. Derfor slår vi kun dele af græsset
· Vi ønsker at genanvende alt fældet krat og tilskæring og lade haveaffald indgå som en del af haven. Dermed kører vi ikke noget væk fra haven
· 90 % af det, som vi tilfører haven, skal som udgangspunkt være genbrug.

Vi tror på, at et forskønnet miljø giver grundlæggende glæde, som har en stor effekt på vores nervesystem - et nervesystem som de unge ofte har brug for at få i balance. Det er forskningsmæssigt påvist, at når natur inddrages i arbejdet med psykisk sårbarhed, hjælper det på helingsprocessen.

Der er mange mennesker, som bruger naturen til dette ved at gå en tur ved vandet eller i skoven for at få ro på deres tanker. Dog gør den svære somatiske tilstand ved de unge, at fysisk aktivitet skal begrænses.

Som udgangspunkt er der i Pomonahusets budget ikke mulighed for at etablere vores drømmehave, og vi er derfor afhængig af sponsorater og frivillighed.

Vi vil gerne takke følgende for sponsorater til vores drømmehave:

· GASA Group – Donerer stauder
· Dan Roses – Donerer roser
· Plantetorvet.dk – Uvist hvad de donerer endnu
· Skovenhaver.dk – Donerer planter/træer/buske, som producerer spiselige bær og frugter.

Følg med i udviklingen af haven på instagram @pomonahuset

APPFWU01V