Skip til primært indhold

Faglige tilgange og metoder

I Ungehuset Røjleskov arbejder vi ud fra en rehabiliterende og ressourceorienteret tilgang. Der er fokus på den enkelte unges situation, behov og resocialisering.

De unge i Ungehuset Røjleskov har blandt andet behov for socialpædagogisk behandling og struktureret støtte.

Vores mål er at støtte de unge i et positivt og udviklende forløb, der styrker deres personlige færdigheder og kompetencer. Vi tilpasser indsatsen til hver enkelt unges specifikke udfordringer, behov og potentiale for at skabe de bedste betingelser for deres personlige og sociale udvikling.

Vi møder de unge med forståelse og anerkendelse af deres grundvilkår, forudsætninger og behov. For at skabe forandring og udvikling tager vi udgangspunkt i de unges ressourcer, viden og erfaringer.

Vi arbejder med de unges mål og delmål som et redskab til at fremme og synliggøre fremskridt.

Faglige tilgange og metoder i Ungehuset Røjleskov

I arbejdet med de unge tager vi i Ungehuset Røjleskov udgangspunkt i pædagogiske metoder og tilgange som LA2 (Low Arousal) og konflikthåndtering efter SIKK modellen.

LA2

På Ungehuset Røjleskov arbejder vi med LA2 (Low Arousal) i vores samarbejde med den enkelte unge. Når nye unge flytter ind i Ungehuset Røjleskov arbejder vi især med at øge deres tryghed, trivsel, og stabilitet med metoden.

Arbejdet med LA2 indebærer, at vi skaber et trygt miljø, hvor de unge kan opbygge et stabilt fundament for personlig udvikling og trivsel.

LA2 er inspireret af den oprindelige Low Arousal tilgang, der fokuserer på at reducere arousal niveauet (aktivering af følelser og adfærd) hos både personalet og borgeren for at forebygge vold og konflikter.

Gennem LA2-metoden lægger vi vægt på at skabe en rolig og ikke-truende atmosfære, hvor der er plads til åbne samtaler om potentielle konfliktsituationer og deres løsninger. Dette kan bidrage til at mindske spændinger og skabe større forståelse og samarbejde mellem alle involverede parter.

Du kan læse mere om LA2 på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside.

SIKK

SIKK metoden fokuserer på at skabe sikre rammer gennem strukturerede procedurer og aktiv deltagelse. Vi bruger SIKK til at sikre et trygt miljø for både unge og ansatte ved hjælp af sikkerhedsanalyser og klare retningslinjer.

Du kan læse mere om SIKK metoden hos Institut for sikkerhed

MOVE

MOVE er en evidensbaseret metode til rusmiddelbehandling til unge. Metoden kombinerer ugentlige samtaler, en behandlingsplan og gavekort som motiverende elementer. MOVE-metoden bidrager til at fastholde de unge i behandling. Metoden øger desuden de unges trivsel og uddannelsesaktiviteter. 

I Move laver den unge og behandlere i samarbejde en UngMap, som er en behandlingsplan med mål for forløbet. 

Læs mere om Move på Socialstyrelsens hjemmeside

Kontakt Ungehuset Røjleskov

Ungehuset Røjleskov

Billeshavevej 49, 5500 Middelfart


99 44 05 20
APPFWU02V