Faglige metoder og tilgange på Egely
På Egely arbejder vi ud fra en helhedsorienteret tilgang, der kombinerer struktur, relationsarbejde og målrettet pædagogisk indsats. Vi fokuserer på at skabe en stabil og forudsigelig hverdag, hvor de unge kan opnå tryghed og tro på egne evner.
Vi arbejder tæt sammen med de unge om at sætte realistiske mål og styrke deres evne til at tage ansvar for deres eget liv. Det gør vi med en kombination af praktiske opgaver, undervisning og aktiviteter, der styrker deres sociale og personlige kompetencer.
Vi møder de unge med respekt og anerkendelse og hjælper dem med at udvikle strategier til at tackle udfordringer i livet efter Egely.
Metoder og tilgange tilpasses den enkeltes behov
På Egely anvender vi en bred vifte af faglige metoder og tilgange, der er udvalgt for at skabe et trygt og udviklingsfremmende miljø for de unge. Vores tilgang bygger på evidensbaserede metoder, som er fleksible og kan tilpasses den enkeltes behov.
Vores faglige tilgange er under løbende udvikling for at sikre, at vores metoder er i tråd med den nyeste viden og bedste praksis på området.
SIKK-metoden
SIKK fokuserer på at skabe sikre rammer gennem strukturerede procedurer og aktiv deltagelse. Vi bruger SIKK til at sikre et trygt miljø for både unge og ansatte ved hjælp af sikkerhedsanalyser og klare retningslinjer.
LA2
LA2 anvender planlægning og Low Arousal til at støtte unge i at mestre konfliktsituationer. På Egely bruger vi LA2 til at forebygge vold og øge trivsel. Det gør vi ved at involvere de unge i udviklingen af planer, der fokuserer på deres trivsel, tryghed og læring.
MOVE
MOVE er en struktureret metode til unge med rusmiddelproblemer. Vi bruger MOVE til at opbygge en plan, hvor den unge støttes i at reducere sit rusmiddelforbrug og styrke sine ressourcer gennem løbende opfølgning.
NADA
NADA tilbyder stressreducerende øreakupunktur. På Egely bruger vi NADA som en del af vores sundhedsindsats til at hjælpe unge med at finde indre ro og øge deres trivsel.
Mentalisering
Mentalisering fokuserer på at forstå og reflektere over ens egne og andres følelser og tanker. Vi bruger mentalisering til at støtte de unge i at blive bevidste om deres handlinger og reaktioner, hvilket fremmer deres personlige udvikling og sociale færdigheder.
Kerneværdier på Egely
På Egely arbejder vi med udvalgte kerneværdier. Socialområdet i Region Syddanmark har seks kerneværdier, der blandt andet er med til at styrke samarbejdet med og omkring borgerne og sætter retning for vores arbejde. Med kerneværdierne har vi fokus på at skabe mest mulig livskvalitet for borgerne.
Vi prioriterer selv, hvilke kerneværdier vi har mest fokus på, og hvordan vi arbejder med dem. På Egely har vi et særligt fokus på værdierne ”at skabe tryghed” og ”et indholdsrigt liv”.
Vi arbejder med kerneværdien ”tryghed” gennem introduktionen af nye tilgange og metoder, herunder SIKK og LA2, hvor tryghedsskabende elementer og dialoger indgår.
Kerneværdien ”et indholdsrigt liv” arbejder vi især med gennem vores daglige aktiviteter og en løbende udbygningen af disse samt i vores aktivitetsudvalg.
Her kan du læse mere om socialområdets kerneværdier og baggrunden for dem
Ordet er dit - trivselsundersøgelse
På Egely laver vi løbende trivselsundersøgelser ved hjælp af ”Ordet er dit”. ”Ordet er dit” er en undersøgelse, hvor de unge besvarer en række spørgsmål på en iPad om bl.a. deres trivsel, tryghed og mulighed for indflydelse på dagligdagen.
De unge kan gennemføre undersøgelsen selv, eller de kan få hjælp fra en medarbejder.
Ved hjælp af ”Ordet er dit” får vi væsentlige indspark fra de unge i forhold til hverdagen på institutionen og deres oplevelse af at være anbragt her. De unge kan give deres mening til kende anonymt.
Sundhed
På Egely støtter vi de unge i at have fokus på deres sundhed. Vi har et sundhedsteam, som sikrer, at de unge får den medicin, de har behov for, og at de følger igangværende behandlinger. Sundhedsteamet sørger også for, at der sættes ny behandling i gang ved behov.
Vi har også en læge, som kommer fast på Egely og kan tilse de unge, hvis de har brug for det.
Vi arbejder med basal sundhedsfremme i kraft af døgnrytme, støtte til god søvn, regelmæssige og varierede måltider og bevægelse. Det kan være med til at give de unge gode vaner, som de kan tage med fra deres ophold på Egely.