Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT |

Frise SCLTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Frivillighed

På de sociale centre i Region Syddanmark ønsker vi, med udgangspunkt i regionens politik for frivillighed og medborgerskab, løbende at styrke og udvikle vores arbejde med frivillighedsområdet.

Frivillighed kan have mange former, og det fælles for de frivillige indsatser er, at de skal skabe værdi for borgerne. Både for de der modtager og for de der yder en frivillig indsats. 

Det at være frivillig i Socialcenter Lillebælt

I Socialcenter Lillebælt har vi i 2021 fokus på at etablere og styrke frivillighedsindsatser. Frivillige skal bidrage med noget ekstra til borgerne - hvad enten det er et lyttende øre, en hjælpende hånd eller noget helt tredje. Frivillige kan og skal ikke erstatte medarbejdernes professionelle indsats.

Vi har også fokus på, at borgerne i Socialcenter Lillebælt kan blive frivillige og yde en indsats for andre. 

Hvis du ønsker at være frivillig i Socialcenter Lillebælt

Hvis du ønsker at være frivillig på en afdeling i Socialcenter Lillebælt, og du har konkrete forslag til en frivillighedsindsats, kan du kontakte centerets frivillighedstovholder.

Som frivillig skal du underskrive en tavshedspligterklæring og aflevere en straffeattest samt børneattest de steder, hvor det er relevant. Forsikringsmæssigt er du som frivillig dækket på lige vilkår med centrets ansatte. Læs mere om det at være frivillig på socialområdet i velkomstfolderen.

Frivillig på Syrenparken

LiseLotte Husted Rasmussen og Gunda Stidsen er begge frivillige på Syrenparken. Læs i magasinet Sund i Syd fra april 2021 på side 27, hvor de fortæller om deres oplevelser som frivillige. 

Find magasinet Sund i syd april 2021 her. 

Velkomstfolder til frivillige

Det social område har lavet en velkomstfolder til alle, der ønsker at være frivillig. Find velkomstfolderen til højre.

Region Syddanmarks frivillighedspris

Hvert år uddeler Region Syddanmark frivillighedsprisen for at sætte fokus på samarbejdet mellem regionen og de frivillige og for at hylde den indsats, de frivillige bidrager med.

I 2020 vandt Dennis Larsen fra Syrenparken prisen. Dennis var medlem af frivillighedsgruppen på Syrenparken, og han vandt for sit arbejde for, at hans medborgere kan få besøgsvenner og kontakt til frivillige.


Dennis Larsen, vinder af Frivillighedsprisen 2020
 

Læs mere om Region Syddanmarks frivillighedspris her

Frivillighed og frivillige indsatser på det sociale område

Find kontaktoplysninger til socialområdets frivillighedskoordinator, frivilligtovholdere i de andre centre og læs Region Syddanmarks politik for frivillighed og medborgerskab på siden nedenfor. 

Læs mere om frivillighed på det sociale område og se eksempler på frivillige indsatser her


Senest opdateret den 17-05-2021
Skriv til SocialområdetTilgængelighedserklæring